Tainas:
3 dl kaerahelbeid
3 dl nisujahu
2 dl suhkrut
200g võid
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
Täidis:
100 g mandlilaaste
100 g martsipanimassi
3 õuna
1 dl amarettot
Kate:
400 g kohupiimapastat
200 g hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
1 dl amarettot
Kõigepealt koori ja tükelda õunad ja pane tükid amarettosse maitsestuma. Sega neid sagedasti. Seejärel alusta taigna valmistamisega. Sega omavahel kuivained ja lisa sulatatud või.
Määri koogivorm võiga (või kasuta küpsetuspaberit) ja suru taigen tihkelt vastu vormi põhja. Puista sinna peale mandlilaastud ja paiguta martsipanitükikesed ühtlaselt põhjale. Sega omavahel kohupiim, munad, hapukoor, suhkur ja viimasena 1 dl amarettot. Sega kattesegu ühtlaseks vedelikuks. Nüüd pane õunatükikesed koogipõhjale ja vala kõige peale kattesegu. Küpseta 200 kraadi juures umbes 45-55 minutit, kuni täidis on tardunud ja pealt kuldpruun.
No comments:
Post a Comment