3.8.10

Kreemine suvikõrvitsasupp

2 keskmist suvikõrvitsat
1 suur kartul
1 sibul
4 küüslauguküünt
peotäis peterselli, teine tilli ja kolmas basiilikut
pipart-soola
150 gr toorjuustu
2 sl võid
0,5 l köögivilja- või kanapuljongit

Haki sibul ja küüslauk jämedalt ja pruunista. Tükelda suvikõrvits (lõika pikuti neljaks ja eemalda keskmine osa, siis lõika koorepoolne osa tükkideks. Koorida ei ole vaja). Tükelda kartul kuubikuteks. Pane köögiviljad ja sibula-küüslaugu segu suurde potti ning lisa puljong ja või. Hauta tasasel tulel 20 minutit. Samal ajal haki petersell-till-basiilik. Lisa enamus ürdisegust valmis köögiviljadele ja püreesta saumikseriga. Lisa toorjuust ja sega see hoolsalt sisse. Lisa maitse järgi soola-pipart. Mikserda veel korra saumikseriga läbi ja kontrolli maitset. Lase supp veel korra keema ja serveeri röstsaiaga. Soovijad saavad supile lisada allesjäänud ürdisegu või valmista sellest ürdivõi.

No comments:

Post a Comment