6.8.10

Kuldne kukeseenepirukas

Põhi:
150 g võid
4 dl jahu
1 tl soola
1 dl vett

Seenetäidis:
1 l kukeseeni
1 sibul
1 küüslauguküüs
toiduõli praadimiseks
soola-pipart

Kate:
3 muna
1 dl rõõska koort
1 tl soola
pipart
2 suurt kollast tomatit
1 dl riivitud juustu

Näpi või jahuga peeneks, lisa sool ja vesi ning sega tainas valmis. Pane 30 minutiks külmkappi seisma. Samal ajal valmista seenetäidis-prae kukeseened vähese õliga, kuni vesi on aurustunud (u 10 minutit). Maitsesta soola-pipraga ja tõsta kõrvale. Prae teise panni peal sibul ja küüslauk klaasjaks ja sega seentega. Valmista kate- vahusta munad kohevaks vahuks, lisa rõõsk koor ja vahusta veel natuke aega, maitsesta.
Suru tainas võitatud pirukavormi ja torka kahvliga põhja augud. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit. Pane seenesegu pirukapõhjale, lisa muna-koore täidis ja kõige peale pane kollase tomati viilud ja riivitud juust. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

No comments:

Post a Comment